library

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ДНУ

logo dnu
fon2

CSS Menu On Top Css3Menu.com

 

 

eng rus

23.08.2019___________

24 серпня 1991 року Верховна Рада України урочисто проголосила Акт про незалежність Ураїни.Територія держави була проголошена єдиною та неділимою. На території України мають чинність виключно Конституція та закони України.
В рамках проведення заходів, присвячених цій даті у читальній залі соціально-гуманітарних наук з 22 серпня по 2 вересня, розгорнуто книжкову експозицію: "Незалежна і єдина будь навіки, Україно!". Книги, представлені на виставці, розповідають про доленосні етапи державотворення в Україні.
Цікавими для науковців, правознавців, істориків та студентів, які вивчають новітню українську історію, будуть матеріали, представлені у розділі: "Двадцять кроків до мети: правові підвалини незалежної держави".
Питанням конституційних прав та свободи громадян присвячено наступний розділ: "Конституційні права та свободи громадян незалежної України". Знавці і справжні шанувальники мистецтва зможуть отримати інтелектуальну насолоду від книги "Декоративне мистецтво України".
Про найславетніших жінок нашої землі і їх внесок у боротьбу за незалежність розповідає книга "Українки в історії".
28 років незалежності були насичені політичними, економічними змінами в країні. За цей, здавалося б, короткий час Україна здобула визнання у світі, але війна, яка прийшла на нашу землю змінила життя і свідомість людей. Полум'я Донбасу обпекло всю Україну.
Тема війни розкривається в розділі:" В книжковій пам'яті - миттєвості війни ".
Запрошуємо читачів до читальної зали.


facebookyoutube instagram


Web of Science
Scopus
springer

DW
dpa

razumkov