library

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ДНУ

logo dnu
fon2

CSS Menu On Top Css3Menu.com

 

 

Наука про життя

3Біологія це комплексна наука про живу природу і життя в усіх його проявах. Об'єктами вивчення біології завжди були як живі організми, так і їх взаємозв'язки між собою та навколишнім середовищем. Перші свідотства про живі істоти є у працях давньогрецького мислителя Арістотеля. Давньоримський вчений Клавдій Гален вперше описав будову і фунцію людського тіла. Пліній Старший у своїй «Природничій історії» описав значну кількість живих істот. Свій внесок в науку зробили Везалій, Гарвей, Лівенгук, Лінней, Хантер, Дарвін та інші.
В наш час біологія є основою для розвитку медицини, сільського господарства, промисловості тощо. На її базі виникли нові науки: селекція, біохімія, екологія, молекулярна біологія, біофізика, радіобіологія. Таким чином сучасна біологія – це великий комплекс наук, що постійно розвивається.
Відділ обслуговування науковою літературою НБ ДНУ починає цикл виставок «Наука про життя». В холі бібліотеки уже демонструються перші експозиції: «Майстерня Флори» - ботаніка; 5 4«Життя, що зникло» - палеонтологія.
Також, до жіночого свята, підготовлено виставку «Букет для чарівних жінок». Це яскраве розмаїття квітів, та квіткових композицій. З книг, що демонструються, ви дізнаєтесь про вирощування садових, декоративних та екзотичних рослин, що прикрашають наше життя і дарують святковий настрій.
Поряд з книжковими, демонструється виставка дитячих малюнків, присвячених 8 березня під назвою «Хай завжди буде сонце». Це роботи дітей від 4-х до 12-ти років на теми свята, весни і краси, що не залишать байдужими нікого.
Чекаємо вас в бібліотеці!

1 2

facebookyoutube instagram


Web of Science
Scopus
springer

DW
dpa

razumkov