library

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ДНУ

logo dnu
fon2

CSS Menu On Top Css3Menu.com

 

 

13.10.2015__________

Легенди вересня у клубі «Штрих» 22.09.2015

Новий навчальний (для цільової аудиторії – студентів) і водночас творчий рік для молодіжного клубу «Штрих» розпочався 22 вересня.
Після довгої літньої перерви зібралося багато шанувальників авторської поезії та пісні, а найголовніше – всі поспішили на допрем’єрний показ анімаційного фільму «Легенди крові та світла» від студії «Мітька Фільм». І, уявіть собі, ця студія нараховує лише одну людину!!! Дмитро Скляр – режисер, сценарист, оператор, звукорежисер, – одним словом, творець усього процесу. Всі роботи, пов’язані зі зйомкою фільму, він проводим самостійно, тільки озвучувати героїв запросив своїх друзів (непрофесійних акторів, та й узагалі не акторів) із різних міст України.
Дмитро розповів, що підготовчий процес і безпосередньо самі зйомки анімації тривали близько двох років. В основі фільму покладено ірландські легенди, тож протягом перегляду глядачі змогли поринути у світ міфічних богів і величних королів, могутніх чарів і безстрашних героїв, відчути дух стародавнього світу.
Чи цікавим був фільм і чи сподобався він присутнім на вечорі? Про це найкраще сказала поведінка найщиріших і найнепідкупніших критиків – дітей. Від початку перегляду і до останнього титру вони сиділи не поворухнувшись, уважно спостерігаючи за ходом подій на екрані.
У кінці зустрічі Дмитро Скляр наголосив, що це була тільки перша серія фільму, а зняти планує ще три. Всі глядачі запевнили автора, що з великим задоволенням прийдуть і на наступні покази його анімації.
Ось таким справді прем’єрним став перший осінній вечір у молодіжному клубі «Штрих»!

facebookyoutube instagram


Web of Science
Scopus
springer

DW
dpa

razumkov