library

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ДНУ

logo dnu
fon2

CSS Menu On Top Css3Menu.com

 

 

28.04.2016___________

Квітневий концерт українського бандуриста Віктора Пашника

26 квітня у Науковій бібліотеці Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся концерт-бесіда відомого українського співака-бандуриста Віктора Пашника.
Віктор уже не перший раз завітав до Дніпропетровська, а в молодіжному творчому клубі «Штрих», що діє при бібліотеці, він частий і бажаний гість.
Цього разу концерт В. Пашника співпав із трагічною датою в історії України – тридцятою річницею Чорнобильської катастрофи. Глядачі вшанували пам’ять про всіх загиблих хвилиною мовчання.
А далі була пісня та щире слово гостя. Окрім власних і українських народних композицій, Віктор порадував слухачів майстерним виконням білоруською, польською, литовською мовами.
Протягом концерту співак отримав багато записок із запитаннями від шанувальників його творчості. Особливо цікаво глядачам було дізнатися, як він почав писати пісні та які з них найулюбленіші? На яких музичних інструментах, окрім гітари та бандури, грає? Скільки знає іноземних мов і яку мову вважає найбільш милозвучною? Як давно Віктор почав мандрувати, для чого він це робить і що нового відкрив під час подорожей? Яку літературу любить читати, яку книгу міг би порадити? Пашник відповів на всі питання, розповів про початок музичного шляху, про творчий процес, про неймовірні пригоди життя в дорозі.
Свій концерт Віктор Пашник закінчив піснею про Україну «Земле моя, вставай», яку написав майже тринадцять років тому, але й у наш час текст твору зучить актуально.
Нестихаючі оплески вдячних слухачів і запрошення приїжджати частіше були для Віктора найбільш бажаною нагородою!

 

Матеріал підготувала бібліотекар,
керівник творчого клубу «Штрих»
Оксана Шаровська

 

facebookyoutube instagram


Web of Science
Scopus
springer

DW
dpa

razumkov