library

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ДНУ

logo dnu
fon2

CSS Menu On Top Css3Menu.com

 

 

eng ru

16.04.2019__________

1До бібліотеки надійшла нова книга, подарована автором

  Нещодавно кременчуцька поетеса Надія-Юлія Ющенко подарувала читачам ДНУ імені Олеся Гончара свою нову книгу «Час відкриває істину». Це збірка поезії, яка чіпає за душу. В кожному вірші, в кожному рядку відчувається не просто любов до України, а й духовна Віра в неї, в її людей. Юлія Юхимівна є прикладом людини, якій болить душа за все, що веде Україну на страту, за те, що «у час лихий, сумний, суворий брат брата нищить на показ усьому світу…». Поетеса говорить: «Моя душа плаче, а Слово не змовкає. Така моя місія на цій прекрасній Богом даній різнобарвній Землі».

 

14.06.2018__________ 

Дарунок Сергія Івановича Жука,
професора Університета Бола, в штаті Індіана, США

zhuk

1. Zhuk S. I. Soviet Americana / S. I. Zhuk. – London; New York, 2018. – 323p.

У цій книзі професор Сергій Жук спирається на велику кількість архівних документів, періодичних видань, листів, щоденників, також використовує більше, ніж 100 ексклюзивних інтерв'ю з видатними американістами. Це всебічний погляд про зміну ставлення до США протягом 20 століття.

2. Zhuk S. I. Nikolai Bolkhovitinov and American Studies in the USSR / S.I. Zhuk. – Lanham; Boulder; New York; London, 2017. – 275 p.

Цей документ є інтелектуальною біографією Миколи Болховітінова (1930-2008) – видатного радянського історика, який першим вивчав історію США і взаємин США з Росією. Автор використовує у своєму дослідженні архівні документи, ряд вчень російських та українських американістів, різноманітні періодичні видання, особисту кореспонденцію, щоденники і більше сотні інтерв'ю.

3. Zhuk S. I. Russia's Lost Reformation / S. I. Zhuk. – Washington, D.C., 2004. – 457 p.

Радикальне протестантське християнство широко поширилось в сільських частинах південної Росії та України в 19 та на початку 20 століття. Це видання містить вчення про походження та еволюцію теології та практик цих радикалів та їх внесок в альтернативну культуру регіону.

4. Zhuk S. I. Rock and Roll in the Rocket City / S.I. Zhuk. – Washington, D.C., 2010. – 440 p.

У цій книзі Сергій Жук оцінює вплив західної культури на молодь міста, вивчає ступінь, до якого споживання західної музики, кіно та літератури вимагають ідеологічного контролю державними службовцями.

5. Risch W. J. The Ukrainian West / W. J. Risch. – Cambridge; London, 2011. – 360 p.

Видання складається з двох розділів: 1) Львів і Радянський Захід; 2) Львів і українська нація. Автор торкається таких тем як розвиток Львову в післявоєнний період, Львів і минуле України, молодь, масова культура і контркультура, мова тощо.

11.06.2018_________

1

22.02.2018__________ 

День дарування книг у бібліотеці розпочався задовго до 14 лютого. Наші постійні читачі: Іванова Світлана Анатоліївна доцент ФСЗМК, Городнюк Наталія Андріївна доцент ФУІФМ, Левун Ніна Віталіївна доцент ФУІФМ, Бухно Галина Миколаївна викладач УАЛ при НГУ до цього свята зробили приємні книжкові дарунки. Докладніше

facebookyoutube instagram


Web of Science
Scopus
springer

DW
dpa

razumkov