library

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ДНУ

logo dnu
fon2

CSS Menu On Top Css3Menu.com

 

 

eng ru

18.06.2021_________

Війна очима свідків

Друга світова війна…На Україну вона прийшла 22 червня 1941-го, рівно 80 років тому. Це великий проміжок часу, по суті – життя цілого покоління.
Події тих буремних років віддаляються від нас і стають схожими на міфи та легенди. Для того, щоб дізнатись про реальну історію треба звернутися до «усної історії», тобто до споминів свідків історичних подій з їх переживaннями, поглядами та переконaннями. Вони зафіксовані у збірниках архівних документів, листах, щоденниках, фотографіях та мемуарах учасників Другої світової. Такі видання представлені на виставці «Війна очима свідків»: каталог «Листи з фронту» з фондів історичного музею, документи часів окупації на Дніпропетровщині, свідчення українських в'язнів концтабору «Маутгаузен», матеріали та спогади про переслідування та вбивства ромів, про масове убивство мирних жителів у Бабиному Яру, спогади українки, відомої американської майстрині вишивки Анни Кульчицької, про поневіряння у німецькому полоні, збірка фотографій з фондів музею «Пам'ять єврейського народу та голокост в Україні» під назвою «Нацистський «новий порядок» в містах України» та багато інших. Усі ці документи свідчать про життя та боротьбу українців під час Другої світової війни. Це найдостовірніші документи епохи.
Читайте, передивляйтесь світлини, відчуйте емоції людей, що опинились у надзвичайних історичних обставинах і ви дізнаєтесь реальну історію війни.




facebookyoutube instagram


Web of Science
Scopus
springer

DW
dpa

razumkov